Worden Windows-updates je opgedrongen? Jazeker!

(leestijd: 2 minuten)

Updates moeten

Als je Windows 10 op je PC hebt staan, dan worden er volautomatisch – of je het wilt of niet – Windows-updates geïnstalleerd op je computer. In beginsel is dat goed, is dat zelfs belangrijk om optimaal beveiligd te blijven, maar soms komt het je niet goed uit. Zijn die updates eenvoudig tegen te houden? Nee. Is dat soms heel erg vervelend? Ja. Waarom begin ik hier nú over?

Fall Creators Update (FCU)

Ik begin er nu over, omdat er sinds een paar dagen een grote nieuwe Windows-update beschikbaar is, de zogenaamde Fall Creators Update voor Windows 10. De installatietijd kan zomaar anderhalf uur zijn. En je wilt niet dat die installatie plaatsvindt, op het moment dat je je laptop openklapt om een presentatie te geven bijvoorbeeld. Of als je nog even snel een belangrijke klus moet afronden op je PC. Want je kunt je computer dan gewoon niet gebruiken al die tijd.
Bovendien kan het zijn dat niet al je software al compatible is met deze update. Dan wil je de update uitstellen. Zo werkt de Trend Micro anti-virussoftware nog niet samen met deze update; dat wordt naar verwachting in de tweede helft van november opgelost.

En wat nou als die Fall Creators Update (FCU) wordt geïnstalleerd terwijl er programmatuur is geïnstalleerd op je PC die (nog) niet compatible is?
Dan kan het zijn dat die programma’s niet meer (correct) werken. Of die programma’s (zoals de huidige versie van Trend Micro) zorgen ervoor dat de update wordt teruggedraaid (maar dan ben je wel zo’n anderhalf uur verder).

Maar je wilt ze niet

Eigenlijk wil je updates meestal niet ‘snel’ op je PC hebben. Want naast bovenstaande punten geldt ook, dat je liever anderen de kinderziektes uit die updates laat halen dan dat je zelf proefkonijn bent, toch? Zeker als het heel grote updates betreft waartoe je de FCU zeker mag rekenen.

Microsoft pusht updates nogal agressief. Met andere woorden: het is lastig om ze – al dan niet slechts tijdelijk – tegen te houden. Als je het toch zelf wilt proberen, lees dan bijvoorbeeld eens dit artikel: http://bit.ly/2yOYiuE.

Maar het gemakkelijkste is het als je een Drit-abonnement hebt voor remote onderhoud op je PC’s. Want dan regelt DDA alles voor je: het uitstellen van backups en het installeren ervan alleen ’s nachts, zodat je er overdag geen last van hebt.
DDA levert Drit in verschillende abonnementen, vanaf €12,50 per maand: zie https://www.dda.nl/systeembeheer-en-advies/managed-services/

Welke Windows-versie heb ik eigenlijk?

Als u naast de Startknop op het vergrootglaasje klikt, en u typt ‘winver’ (zonder de quotes) + <Enter>, dan verschijnt een venster met bijvoorbeeld ‘Versie 1709’. Die 17 staat voor het jaartal 2017 en de 09 voor de maand september. 1709 is de Fall Creators Ulpdate. Ten tijde van deze blog zullen velen van u nog met Windows versie 1703 werken (1703 is de Creators Update).
Het versienummer slaat op de grote updates van Windows. Informatie over alle tussentijdse kleinere updates vindt u hier: Windows Start, Instellingen, Bijwerken en beveiliging.

HEEFT U VRAGEN?

Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

info@dda.nl

072 505 4011

06 51 303 223

WAAROM DDA?

  • Meer dan 25 jaar ICT-ervaring; kennis van zaken gegarandeerd;
  • Wij staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen;
  • Wij communiceren open en direct en altijd in begrijpelijke taal;
  • En altijd prettig, persoonlijk contact; bel ons eens, om dat zelf te ervaren: 072 505 4011!

Nog meer Blogs:

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Niet te vaak, wel informatief.
Vol relevante ICT-informatie voor het MKB.

U bent succesvol ingeschreven voor de DDA-nieuwsbrief.